3 κανόνες για να κάνετε ένα σωστό ντεμακιγιάζ

2021-11-25

Το ντεμακιγιάζ είναι απαραίτητο για να έχουμε μια υγιής και νεανική επιδερμίδα. Γιατί κανένα καλλυντικό δεν είναι αποτελεσματικό, εάν δεν μπορεί να διεισδύσει στους πόρους της επιδερμίδας αν αυτοί είναι μπολακαρισμένοι από το μακιγιάζ. Το ντεμακιγάζ για να γίνει σωστά πρέπει να ακολοθήσουμε κάποιους κανόνες.

 Καταρχάς βεβαιωνόμαστε ότι έχουμε επιλέξει το κατάλληλο προϊόν για τον τύπο μας.

Χρησιμοποιούμε μια σύνθεση με την ένδειξη ότι είναι κατάλληλη για όλο το πρόσωπο και τα μάτια. Διαφορετικά, εφαρμόζουμε μία ξεχωριστή διφασική λοσιόν που θα αφαιρέσει τη μάσκαρα και το επίμονο μακιγιάζ χωρίς να ερεθίσει την περιοχή.

Ξεκινάμε τη διαδικασία από τις πιο ευαίσθητες περιοχές του προσώπου

Στα μάτια: Εμποτίζουμε καλά δυο δίσκους ντεμακιγιάζ κι έπειτα τους ακουμπάμε σε κλειστά βλέφαρα, πιέζοντας ελαφρώς τις βλεφαρίδες για μερικά δευτερόλεπτα. Ετσι θα διασπαστεί η μάσκαρα και θα απομακρυνθεί πιο εύκολα χωρίς τρίψιμο.

Προσοχή: Δεν κινούμε το βαμβάκι δεξιά-αριστερά αλλά σε μία κατεύθυνση από πάνω προς τα κάτω, με απαλές κινήσεις.

Στα χείλη: Σκουπίζουμε απαλά το κραγιόν με ένα χαρτομάντιλο. Αν είναι αδιάβροχο, το αφαιρούμε με την ειδική διφασική λοσιόν για τα μάτια ή με το νερό micellaire που είναι σχεδιασμένο για αδιάβροχες συνθέσεις μακιγιάζ.

 Περνάμε στο πρόσωπο

Αν έχουμε επιλέξει για τη διαδικασία ένα νερό micellaire παίρνουμε έναν καινούριο δίσκο ντεμακιγιάζ και τον εμποτίζουμε καλά με αυτό. Καθαρίζουμε με κινήσεις από το κέντρο του προσώπου προς τα έξω. Όταν το βαμβάκι σταματήσει να είναι λευκό, το πετάμε, παίρνουμε νέο και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, μέχρι να μη βλέπουμε υπολείμματα μακιγιάζ πάνω σε αυτό.

Σε περίπτωση που: Εχουμε επιλέξει τζελ, γαλάκτωμα ή βάλσαμο χρησιμοποιούμε τα δάχτυλά μας κατά την εφαρμογή του. Τέλος, ξεπλένουμε το πρόσωπό μας με νερό και σκουπίζουμε με ένα χαρτομάντιλο κάνοντας ταμποναριστές κινήσεις.

Extra tip: Δεν ξεχνάμε την περιοχή του λαιμού, κάτω από το σαγόνι, και γύρω από τα αυτιά.

Πηγή: https://olagiatingunaika.gr/

Διαβάστε ακόμα...

Στη ζωή μας πολλές φορές έχουμε προδοθεί και έχουμε προδώσει, τόσο στις ερωτικές όσο και στις φιλικές μας σχέσεις. Έτσι συχνά βρισκόμαστε στο δίλημμα αν αξίζει να δώσουμε ή να πάρουμε μία δεύτερη ευκαιρία. Πόσο αποτελεσματικές είναι όμως οι δεύτερες ευκαιρίες; Πετυχαίνουν πάντα; Η ψυχολόγος Γεωργία Χριστίνα Κανελλοπούλου μας εξηγεί:

Τις ανάγκες που έχουμε εμείς τις έχουν και οι σύντροφοί μας αλλά όταν έρθει η σειρά μας να τους φροντίσουμε τις ξεχνάμε ή τις παραμελούμε. Ο ψυχολόγος Γιάννης Ξηντάρας εξηγεί τι θέλουν οι δύο σύντροφοι σε μία σχέση και τι ανάγκες έχουν.

Να μην σου τύχει καλύτερα. Δύσκολο πρότζεκτ. Τι φταίει όμως και κάποιος οδηγείται στην απιστία και πως αντιμετωπίζουμε το μετά; Η Ντόρα Μίνου, ΜΑ Κλινικής Ψυχολογίας, Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια (ενηλίκων, ζεύγους & οικογένειας) γράφει για το πριν και το -όποιο- μετά της απιστίας. Ο λόγος σε εκείνη...

Αυτό το σπιτικό ρόφημα με γιαούρτι και μπανάνα εκτός από γευστική "βόμβα" βάζει φωτιά και στον μεταβολισμό χάρη στα συστατικά του. Περιέχει όλα όσα χρειάζεται για να ενεργοποιηθεί και βοηθά στην καύση λίπους. Η συνταγή είναι πανεύκολη και σε 3 λεπτά το γευστικό αυτό smoothie είναι στη διάθεσή σου.