5 τρόποι που αρχίζεις να μοιάζεις στον σύντροφό σου

2021-11-20

Τα ζευγάρια σιγά-σιγά μπορούν να γίνουν ένας... μονοκύτταρος οργανισμός. Είναι πολύ πιο χαριτωμένο απ' ό,τι ακούγεται.

Όπως λέει και το ρητό, "άμα δεν ταιριάζαμε, δεν συμπεθεριάζαμε". Αλλά υπάρχει και ένα άλλο ρητό που λέει πως τα αντίθετα έλκονται. Και πολλές φορές η αλήθεια βρίσκεται κάπου στην μέση. Κάποια πράγματα σας δένουν, κάποια σας χωρίζουν. Αυτό όμως που συμβαίνει σε όλα τα ζευγάρια που περνούν πολύ καιρό μαζί. Σιγά-σιγά, αλλάζουν ο ένας τον άλλο, υιοθετεί ο ένας τα χούγια του άλλου...

...αν σε έχει λούσει κρύος ιδρώτας από αυτή την εισαγωγή, πάρε μια ανάσα και ησύχασε. Αυτό το κείμενο δεν πιστεύει στις κακές εκβάσεις.
Αρχίζουν να κάνουν ίδιες κινήσεις
Ίδιες ατάκες, ίδιους μορφασμούς, αρχίζουν ακόμα και να ακούγονται κάπως παρόμοια, όπως κάνουν τις παύσεις τους. Αυτό συμβαίνει για τον πολύ γλυκούλη λόγο ότι όταν είμαστε ερωτευμένοι με κάποιον, προσπαθούμε να μιμηθούμε τις κινήσεις του. Υποσυνείδητα γίνεται, δεν μπορείς ούτε να το ελέγξεις, ούτε να το σταματήσεις. Και πες, εντάξει οι ατάκες και οι μορφασμοί, αλλά και...
...η ίδια η ομιλία;
Ναι, είναι αλήθεια. Και εξηγείται πολύ εύκολα: Όταν μιλάς με ένα άτομο περισσότερο σε σχέση με άλλους, σιγά-σιγά αρχίζεις να υιοθετείς και τον τρόπο ομιλίας του. Αυτό δεν συμβαίνει αναγκαστικά 50-50, αλλά σχεδόν ποτέ δεν είναι εντελώς μονόπλευρο. Επίσης, αν εξακολουθείς να διαβάζεις αυτό το κείμενο και να τρομάζεις, να σε ρωτήσουμε σε ποιον τόμο του λεξικού της δικής σας γλώσσας έχετε φτάσει με τον κολλητό ή την κολλητή σου; Χαλάρωσε. Αυτό είμαστε φτιαγμένοι να κάνουμε οι άνθρωποι.
Αρχίζουν να έχουν δική τους γλώσσα
Ας το δούμε όμως και στο πλαίσιο μιας σχέσης αυτό. Θυμίσου κλασικά αστεία σε sitcom με ζευγάρια που γνωρίζονται τόσο καλά, που πλέον επικοινωνούν με βλέμματα. Συμβαίνει και δεν θα το καταλάβεις ποτέ, όπως κανείς έξω από την σχέση σου δεν θα καταλάβει τι εννοείς εσύ όταν αλλάζεις τον τρόπο που αναπνέεις. Και είναι τέλειο επειδή, στην πραγματικότητα, είναι ό,τι πιο πρακτικό.
Αρχίζουν να γουστάρουν το ίδιο φαγητό
Που το λες και θέμα συνήθειας. Έχει παρατηρηθεί, βέβαια, και από έρευνες ότι πολλά ζευγάρια τείνουν να παχαίνουν παρέα, ειδικά στις αρχές της σχέσης, οπότε θα πούμε και ένα αναγκαίο "προσοχή με τα γλυκά". Σχετικό, αν και όχι φαγητό, αν τα φτιάξεις σε δύο καπνιστές που προτιμούν διαφορετική μάρκα τσιγάρου, σου πάμε στοίχημα ότι σε έναν χρόνο μάλλον θα καπνίζουν την ίδια μάρκα. Εντάξει, θα πούμε και ένα αναγκαίο "κόψτε το τσιγάρο".
Αρχίζουν να υιοθετούν συνήθειες ο ένας του άλλου
Και όχι αναγκαστικά προσωπικά πράγματα. Πολλές φορές η κουλτούρα του ενός περνάει στον οργανισμό του άλλου. Οι μικρές εκείνες διαφορές που έχουν να κάνουν με τα πάντα: πού μεγάλωσαν, με ποιους μεγάλωσαν, πού έχουν πάει και τι έχουν δει. Όλα αυτά τα μικρά που σε κάνουν να είσαι ο εαυτός σου, περνάνε και σε ένα ακόμα άτομο που πλέον σε θεωρεί κομμάτι του εαυτού του.

Διαβάστε ακόμα...

Στη ζωή μας πολλές φορές έχουμε προδοθεί και έχουμε προδώσει, τόσο στις ερωτικές όσο και στις φιλικές μας σχέσεις. Έτσι συχνά βρισκόμαστε στο δίλημμα αν αξίζει να δώσουμε ή να πάρουμε μία δεύτερη ευκαιρία. Πόσο αποτελεσματικές είναι όμως οι δεύτερες ευκαιρίες; Πετυχαίνουν πάντα; Η ψυχολόγος Γεωργία Χριστίνα Κανελλοπούλου μας εξηγεί:

Τις ανάγκες που έχουμε εμείς τις έχουν και οι σύντροφοί μας αλλά όταν έρθει η σειρά μας να τους φροντίσουμε τις ξεχνάμε ή τις παραμελούμε. Ο ψυχολόγος Γιάννης Ξηντάρας εξηγεί τι θέλουν οι δύο σύντροφοι σε μία σχέση και τι ανάγκες έχουν.

Να μην σου τύχει καλύτερα. Δύσκολο πρότζεκτ. Τι φταίει όμως και κάποιος οδηγείται στην απιστία και πως αντιμετωπίζουμε το μετά; Η Ντόρα Μίνου, ΜΑ Κλινικής Ψυχολογίας, Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια (ενηλίκων, ζεύγους & οικογένειας) γράφει για το πριν και το -όποιο- μετά της απιστίας. Ο λόγος σε εκείνη...

Αυτό το σπιτικό ρόφημα με γιαούρτι και μπανάνα εκτός από γευστική "βόμβα" βάζει φωτιά και στον μεταβολισμό χάρη στα συστατικά του. Περιέχει όλα όσα χρειάζεται για να ενεργοποιηθεί και βοηθά στην καύση λίπους. Η συνταγή είναι πανεύκολη και σε 3 λεπτά το γευστικό αυτό smoothie είναι στη διάθεσή σου.