4 Σπιτικές κρέμες προσώπου νύχτας

2020-12-12

Ένα πλεονέκτημα του να φτιάξετε σπιτική κρέμα νύχτας είναι ότι είστε ελεύθερες να συμπεριλάβετε τα συστατικά της επιλογής σας. Έτσι, οι γυναίκες με συγκεκριμένες ανάγκες (υπερβολικά ξηρό, λιπαρό ή ευαίσθητο δέρμα) μπορούν να φτιάξουν τις κατάλληλες κρέμες για τις δικές τους ανάγκες. Οι κρέμες νύχτας θεωρούνται ότι είναι περισσότερο ενυδατικές από τις κρέμες ημέρας και βοηθούν στην ανάκτηση της ελαστικότητας της επιδερμίδας και στην αναζωογόνηση του δέρματος. Η τακτική χρήση μια σπιτικής κρέμας νύχτας μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση ενός νεανικού δέρματος. Για καλύτερα αποτελέσματα βεβαιωθείτε ότι έχετε καθαρίσει το πρόσωπό σας καλά πριν την εφαρμογή οποιασδήποτε κρέμας.

Συνταγές για σπιτικές κρέμες νύχτας

Σπιτική κρέμα νύχτας με κερί μέλισσας και ελαιόλαδο

Ανακατέψτε τρεις κουταλιές της σούπας κερί μέλισσας σε μισή κούπα ελαιόλαδο. Λιώστε το μίγμα σε ένα φούρνο μικροκυμάτων. Στη συνέχεια, προσθέστε ένα 1/4 της κούπας νερό και 1/4 της κούπας ξύδι μήλου (μηλίτη). Τοποθετήστε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου μία ώρα και στη συνέχεια μπορείτε να το αποθηκεύσετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την συνταγή για σχεδόν τρεις με τέσσερις εβδομάδες.

Σπιτική κρέμα νύχτας για κανονικό δέρμα με κρέμα γάλακτος

Συνδυάστε μια κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος και λίγες σταγόνες ροδόνερο, γλυκερίνη και ελαιόλαδο. Χρησιμοποιήστε αυτό το μείγμα σαν κρέμα νυκτός για κανονικό δέρμα.

Αντιγηραντική σπιτική κρέμα νύχτας με μήλο

Σε περίπτωση που θέλετε να φτιάξετε μια σπιτική κρέμα νύχτας με αντιγηραντικές ιδιότητες τότε πολτοποιήστε ένα μήλο (χωρίς φλούδες και κουκούτσια) σε ένα μπλέντερ. Στη συνέχεια, προσθέστε ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο και μισό φλιτζάνι ροδόνερο και θερμάνετε το μείγμα λιγάκι στο φούρνο μικροκυμάτων. Τέλος, προσθέστε επιπλέον μισή κούπα ροδόνερο, ανακατέψτε καλά και προσθέστε το μείγμα σε ένα δοχείο. Φυλάξτε το δοχείο στο ψυγείο.

Σπιτική κρέμα νύχτας για ξηρό δέρμα

Λιώνετε ένα κουταλάκι του γλυκού κερί μέλισσας και προσθέστε μια κουταλιά ελαιόλαδο, μια κουταλιά αμυγδαλέλαιο και μια κουταλιά έλαιο ροδάκινου. Αν χρειαστεί μπορείτε να προσθέσετε λίγο ζεστό νερό έτσι ώστε η κρέμα να αποκτήσει τη σωστή υφή. Αυτή η κρέμα είναι ευεργετική για γυναίκες με με ξηρό δέρμα.

Πηγή: https://www.dynamikhgynaika.gr/