6 Προβλήματα γάμου που κάνουν καλό στη σχέση σας

2020-12-12

Κάθε γάμος έχει τις κακές στιγμές του, που ενδεχομένως να σας δημιουργήσουν αμφισβήτηση ως προς τη συμβατότητά σας ως ζευγάρι. Ενώ ορισμένες συμπεριφορές, όπως για παράδειγμα το κέρατο είναι προφανές ότι θα χαλάσει σχεδόν σίγουρα τη σχέση, άλλες κακές συνήθειες, φαίνεται ότι μπορούν να επηρεάσουν ακόμα και θετικά τη σχέση του ζευγαριού. Παρακάτω, αναφέρουμε 6 "προβλήματα" που μπορεί να φαίνονται ότι λειτουργούν αρνητικά μέσα στο γάμο, ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις λειτουργούν θετικά, σύμφωνα με τους ειδικούς.

1. Φαντασιώσεις για άλλους ανθρώπους

Οι φαντασιώσεις είναι ένα αφροδισιακό που συνυπάρχει από τότε που δημιουργήθηκε ο άνθρωπος. Μια ζωηρή φαντασία σας επιτρέπει βελτιώσετε τη σχέση σας με τον σύντροφό σας σωματικά και συναισθηματικά. Έτσι, αν σκέφτεστε τον πολύ εμφανίσιμο και καλογυμνασμένο γείτονά σας, αυτό μπορεί να βελτιώσει το γάμο σας, εφόσον βέβαια οι εν λόγω σκέψεις σας μείνουν μόνο στο μυαλό σας. Κανένας εκτός από εσάς δεν πρέπει να γνωρίζει ακριβώς το τι σκέφτεται. Μια φαντασίωση μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στο γάμο αν αυτή γίνει εμμονή και επισκιάσει τη σχέση με τον σύζυγο. Αν είναι απλώς μία σκέψη, τότε σε ανανεώνει με αποτέλεσμα να ξοδεύεις την περίσσεια ενέργειάς σου μόνο με τον καλό σου.

2. Βγαίνει συχνά με τους κολλητούς

Τα ευτυχισμένα παντρεμένα ζευγάρια έχουν μια δραστήρια ζωή που μοιράζονται μαζί αλλά ταυτόχρονα έχουν και συνήθειες που δεν μοιράζονται καθόλου. Οι διάφορες βόλτες με τους κολλητούς, ή ορισμένα χόμπι έξω από το γάμο, τροφοδοτούν το πνεύμα ενός ανθρώπου και τον βοηθούν να ξεπεράσει τη ρουτίνα.

3. Συχνά καυγαδάκια

Τα συχνά μικρά καυγαδάκια δεν είναι απαραιτήτως ένα σημάδι μιας διαλυμένης σχέσης. Ίσα ίσα οι καυγάδες πολλές φορές δείχνουν ότι μπορείτε εμπιστευτείτε ο ένας τον άλλο με αποτέλεσμα να μοιραστείτε τα συναισθήματά σας. Το κλειδί είναι να υποστηρίζετε την άποψή σας, χωρίς να επιτίθεστε στο χαρακτήρα του συζύγου σας. Αν ένα ζευγάρι δεν καυγαδίζει ποτέ, τότε αυτό ίσως είναι ένα σημάδι αδιαφορίας του ενός ως προς τον άλλο.

4. Ξοδεύει πολλά χρήματα για τα χόμπι του

Το θέμα δεν είναι το πόσα ξοδεύει για τον εαυτό του και τα χόμπι του. Το θέμα είναι αν τηρεί όλες τις υποχρεώσεις του σε σένα και τα παιδιά. Εφόσον αναλαμβάνει όλες τις ευθύνες του, τότε ακόμα και αν ξοδεύει αρκετά χρήματα σε διάφορα χόμπι δεν είναι και κάτι τόσο τραγικό. Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο, ωστόσο ο κάθε άνθρωπος θέτει τις δικές του προτεραιότητες. Αν είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του τότε ίσως θα πρέπει να δείξεις και εσύ λίγη κατανόηση.

5. Βλέπει πονηρές ταινίες

Το να βλέπει πονηρές ταινίες κάπου κάπου ο σύζυγός σου δεν είναι και το βαρύτερο έγκλημα στον κόσμο. Το πρόβλημα είναι αν του γίνει εμμονή και δίνει περισσότερη βαρύτητα στις ταινίες παρά σε σένα. Όσο δεν συμβαίνει αυτό τότε τα πράγματα δεν είναι και τόσο τραγικά. Στην ουσία αυτές οι ταινίες ενσαρκώνουν τις φαντασιώσεις του ανθρώπου, τις οποίες σίγουρα έχεις και εσύ. Απλά στις ταινίες φαίνεται, ενώ στην σκέψη μένει κρυφό.

6. Δουλεύει πολύ

Σήμερον ημέρα, το να εξισορροπήσεις την δουλειά με την οικογένεια δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο. Το ότι δουλεύει πολύ προφανώς οφείλεται στις αυξημένες υποχρεώσεις και ευθύνες που έχει αναλάβει. Η δουλειά άλλωστε είναι το αναγκαίο "κακό" που θα φέρει το εισόδημα στο σπίτι. Το να μην βλέπει εσένα και τα παιδιά τόσο συχνά, δεν είναι και ότι καλύτερο αλλά δεν γίνεται να τα έχουμε όλα σε αυτή τη ζωή. Το να τον απολύανε επειδή δεν ήταν εντάξει στις υποχρεώσεις του στη δουλειά σίγουρα θα είχε πολύ χειρότερα αποτελέσματα.

Πηγή: https://www.dynamikhgynaika.gr/