Αυτός είναι ο λόγος που χρειάζεσαι κρέμα ματιών

2022-01-22

Είναι ένα από τα βασικά πράγματα που δεν πρέπει να ξεχνάς και σου αναλύουμε τον πιο βασικό λόγο

Είναι γεγονός: δεν υπάρχει μπουντουάρ που να μην είναι γεμάτο με τα πιο ενημερωμένα προϊόντα ομορφιάς για κάθε ανάγκη.

Δεν παραλείπεις ποτέ τον καθαρισμό του προσώπου σου καθώς και την ενυδάτωσή του παράλληλα με τις έξτρα ανάγκες που παρουσιάζει η επιδερμίδα σου.

Για την περιοχή των ματιών τι κάνεις όμως; Την προσέχεις και αυτή όσο πρέπει;

Η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι πρώτη περιοχή του προσώπου στην οποία εμφανίζονται τα πρώτα σημάδια γήρανσης.

Γιατί; Επειδή η επιδερμίδα γύρω από την περιοχή των ματιών είναι 10 φορές πιο λεπτή από την επιδερμίδα του υπόλοιπου προσώπου και άρα πιο ευάλωτη στις επιθέσεις που δέχεται καθημερινά από την υπεριώδη ακτινοβολία, τη μόλυνση του περιβάλλοντος, την κούραση, κ.ά.

Έχοντας, επίσης, ως δεδομένο ότι τα βλέφαρα μπορούν να ανοιγοκλείνουν μέχρι και 10.000 φορές την ημέρα, καταλαβαίνουμε όλες πόσο εύκολα και γρήγορα μπορούμε να αντικρίσουμε τις πρώτες ρυτίδες.

Η πρόληψη, λοιπόν, και η καθημερινή χρήση ενός εξειδικευμένου προϊόντος για τα μάτια, είναι ο μόνος τρόπος για να καθυστερήσεις τη δημιουργία των ρυτίδων.

Χρυσά tips:

  • Μην βάζεις το προϊόν κοντά στη γραμμή των βλεφαρίδων, γιατί μπορεί να ερεθίσει τα μάτια.
  • Αν θέλεις να εξαφανίσεις τους μαύρους κύκλους να εφαρμόζεις την κρέμα, ξεκινώντας από την εξωτερική γωνία του ματιού και προς τα μέσα.
  • Αν θέλεις να περιορίσεις τις ρυτίδες, ξεκίνησε από την μέσα γωνία και με μικρές πιέσεις κατέληξε στην εξωτερική γωνία.
  • Να χρησιμοποιείς τον παράμεσο και να την εφαρμόζεις με ταμποναριστές κινήσεις, χωρίς να τρίβεις την επιδερμίδα κάνοντας παράλληλα ελαφρύ μασάζ στην περιοχή.
  • Χρησιμοποίησε συνδυαστικά προϊόντα, ανάλογα με τις ανάγκες. Μία δροσερή κρέμα ματιών το πρωί σε μορφή gel για την απομάκρυνση του οιδήματος και μία με αντιγηραντική δράση το βράδυ, για μείωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων.

Πηγή: https://www.missbloom.gr/