Είναι μεγάλη δύναμη να είσαι γυναίκα

2020-05-04

Περνάς από το μικροσκόπιο αντρών και γυναικών για το σώμα σου και για το τι φοράς. Έπειτα, για την ομορφιά σου και εάν εσύ θεωρήσεις πως αξίζει πραγματικά το χρόνο σου, αποκαλύπτεις και το δυναμισμό του χαρακτήρα σου....

Αυτό για μια γυναίκα είναι μαγκιά. Να μπορεί να τα έχει όλα στα πόδια της και να ξέρει ότι μπορεί να βρίσκονται όλα μπροστά της εάν τα θελήσει, να τους αλλάξει τη φόρα εάν το επιθυμήσει και να δέχεται μόνο τις συμπεριφορές που της αρμόζουν.Είναι μεγάλη δύναμη να είσαι γυναίκα. Δύσκολο μεν, αλλά ότι καλύτερο. Φτάνει να γνωρίζεις πώς να χρησιμοποιήσεις το «όπλο» της γοητείας, της θηλυκότητας και του δυναμισμού σου.

Αυτό για μια γυναίκα απαιτεί έξυπνο χειρισμό και φυσικά αρχές και προσωπικότητα. Να μπορεί να πέφτει, να ξέρει να μετρά τα λάθη της, να κάνει αυτοκριτική και να μαλώνει τον εαυτό της περισσότερο από τον κάθε ένα. Και να γίνεται όλο και πιο δυνατή. Σε κάποιες περιπτώσεις αυθόρμητη και στους ανθρώπους της να δείχνει τον πραγματικό της εαυτό.

Δεν είναι θέμα προσποίησης αλλά προτεραιότητας. Πόσες γυναίκες μεγαλώνουν με κόμπλεξ... Ακολουθούν αυστηρά τάσεις και μπαίνουν σε ένα καλούπι μην και σχολιαστούν κάπως... Ναι. Αυτό ακριβώς είναι κόμπλεξ. Το να φοβάσαι να ζεις τη ζωή σου όπως την θες. Γιατί ασχολείσαι υπερβολικά με το τι θα σχολιάσουν οι άλλοι όταν το θέμα του τι θα φορέσεις, της εικόνας δηλαδή λύνεται... Το θέμα της προσωπικότητας είναι ξέρεις που θα κερδίσει τον άλλο...

Εκεί θα μείνεις πραγματικά αξέχαστη. Για τους λεπτούς σου τρόπους, για τις έξυπνες απαντήσεις σου, για το πώς διώχνεις κάποιους όταν ξεφεύγουν και πώς προσεγγίζεις και τρελαίνεις αυτούς που σε ενδιαφέρουν. Που είναι σε καλό δρόμο για να σε κερδίσουν... Είτε πρόκειται για μια φιλία είτε για μια σχέση ερωτική. Για τον άνθρωπό σου δηλαδή.

Πόσα έχεις καταφέρει στην καθημερινότητα σου και για πόσα άλλα τρέχεις ασταμάτητα. Είσαι ηρωίδα της καθημερινότητας σου. Για αυτά που μπορούν να δουν πολλοί και για αυτά που γνωρίζεις μόνο εσύ. Γιατί δεν χρειάζεσαι το χειροκρότημα ή την επιβράβευση. Το αποτέλεσμα μιλάει από μόνο του και οι γυναίκες εντυπωσιάζονται και νιώθουν ικανοποίηση με πράξεις...

Είμαστε γυναίκες και πολλές φορές περνιόμαστε για χαζές. Ιδιαίτερα εάν είσαι και όμορφη τα πράγματα δυσκολεύουν λίγο περισσότερο. Εκεί που η ομορφιά σου ανοίγει πόρτες, την ίδια στιγμή μπορεί να σου προκαλέσει κάποια προβλήματα. Εκεί ακριβώς είναι που χειρίζεσαι την κάθε κατάσταση με το μυαλό.

Εάν είσαι έξυπνη και ξέρεις πολύ καλά πώς να δείχνεις χαζούλα σε ορισμένες περιπτώσεις, με γεια σου και χαρά σου και πολύ σε θαυμάζω να το ξέρεις.

Η γυναίκα πρέπει στο απ' έξω της να είναι λίγο από όλα. Όμορφη, sexy, να εκπέμπει σιγουριά και όχι ανασφάλεια, να δείχνει λίγο αφελής και λίγο χαζούλα. Και να μπορεί να τα φέρνει όλα στα μέτρα της... Όπως ακριβώς τα έχει στο μυαλό της.

Δεν είναι τακτική, είναι τρόπος ζωής.

Της Μαρίνας Αβραάμ.

πηγη: dolce.com.cy , www.anapnoes.gr