Εύθραυστα μαλλιά, σπάσιμο και πτώση;Η ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ

2022-11-15

Εύθραυστα μαλλιά, σπάσιμο και πτώση; Οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί: από την αλλαγή εποχής, μέχρι το άγχος, αλλά και τις ελλείψεις τροφίμων ή τις επιθετικές θεραπείες.

Σε αυτό το άρθρο, χάρη στη συμβουλή της γιατρού Δερματολόγου Chiara Bonatti, θα βρείτε πολλές προτάσεις για να κάνετε τα μαλλιά σας ξανά δυνατά και υγιή!

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ

Ο κύκλος ζωής της τρίχας χωρίζεται σε τρεις φάσεις:
Αναγέννηση , γέννησης
Καταγενής , ανάπτυξης
Τελογόνος , πτώσης

Για την πρόληψη της τριχόπτωσης, το πρώτο είναι το πιο σημαντικό, αυτό της γέννας: μας το εξηγεί και η δερματολόγος Chiara Bonatti.

«Για καλή πρόληψη κατά της τριχόπτωσης -λέει ο δερματολόγος- πρέπει να δουλέψουμε στη φάση της γέννησης της τρίχας, τη φάση Anagen, προσπαθώντας να την παρατείνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο. Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να προωθηθεί η καλή οξυγόνωση του βολβού της τρίχας , βελτιώνοντας και επανενεργοποιώντας τη μικροκυκλοφορία του τριχωτού της κεφαλής».

Η επιπλέον περιέργεια: λέξη στον δερματολόγο!
Η φάση Anagen διαρκεί κατά μέσο όρο 2-4 χρόνια στους άνδρες και 3-7 χρόνια στις γυναίκες. Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα μαλλιά μακραίνουν κατά μέσο όρο κατά περίπου 1 cm το μήνα, είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί τα μαλλιά συνήθως φτάνουν σε διαφορετικά μέγιστα μήκη στα δύο φύλα. Στην πραγματικότητα, στη φάση Anagen τα μαλλιά είναι ακόμα καλά αγκυρωμένα με τις θήκες τους στο τριχωτό της κεφαλής, και δεν πέφτουν εύκολα: στην πραγματικότητα, για να αφαιρεθούν απαιτείται ακριβής έλξη, η οποία συνοδεύεται και από πόνο. Με λίγα λόγια, πρέπει πραγματικά να το σκίσεις για να πέσει! ".

Η ΦΥΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ

Η πρόληψη κατά της τριχόπτωσης συνεχίζεται και στη φάση Catagen, αυτή κατά την οποία αναπτύσσονται και μεγαλώνουν τα μαλλιά. «Μπορείτε να δοκιμάσετε να παρατείνετε τη φάση ανάπτυξης με μερικά φυσικά κόλπα - συνεχίζει η δερματολόγος Chiara Bonatti -: Η Agave Fruttani, για παράδειγμα, διεγείρει τη μικροκυκλοφορία και την οξυγόνωση του τριχωτού της κεφαλής, ενώ το λευκό λούπινο σταθεροποιεί την πυκνότητα των μαλλιών και μειώνει σημαντικά την υπερβολική τριχόπτωση. , με αύξηση της αναλογίας μεταξύ της φάσης ανάπτυξης και της φάσης αποβολής της τρίχας (1) ».

Για το λόγο αυτό, κατά την ανάπτυξη μιας σειράς θεραπειών κατά της τριχόπτωσης , η Yves Rocher βασίστηκε ακριβώς στα ενεργά φυτικά συστατικά της Agave Fruttani και του White Lupine.

(1) δοκιμές in vitro

ΜΙΑ ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ ΡΟΥΤΙΝΑΣ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΜΑΛΛΙΩΝ

Για να περιποιηθείτε τα μαλλιά σας με σκοπό την πρόληψη της τριχόπτωσης, σας συνιστούμε να ακολουθήσετε μια ρουτίνα περιποίησης μαλλιών τριών βημάτων , με θεραπείες από τη σειρά κατά της τριχόπτωσης της Yves Rocher.

ΒΗΜΑ 1: Καθαρισμός 

Τα υγιή μαλλιά ξεκινούν με ένα υγιές τριχωτό της κεφαλής . Για το λόγο αυτό, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στον καθαρισμό: προτείνουμε το Fortifying Shampoo μας , με βάση το Agave Fruttani , το οποίο διπλασιάζει τη μικροκυκλοφορία, διασφαλίζοντας την τέλεια θρέψη του βολβού και το λευκό λούπινο , που επιβραδύνει τους μηχανισμούς της τριχόπτωσης και τονώνει. την ανάπτυξή του (1) . Επιπλέον, η σύνθεσή του χωρίς θειικά άλατα (2) επιβραδύνει την τριχόπτωση (3) , για πιο δυνατά μαλλιά γεμάτα ζωντάνια.

(1) δοκιμή in vitro
(2) χωρίς θειικά επιφανειοδραστικά
(3) δοκιμή αυτοαξιολόγησης που πραγματοποιήθηκε σε 102 καταναλωτές μετά από 28 ημέρες χρήσης

ΒΗΜΑ 2:
Ξεμπλέξτε Μετά τον καθαρισμό με το Fortifying Shampoo, είναι καλή πρακτική να κάνετε τα μαλλιά πιο δυνατά, ενώ τα ξεμπερδεύετε απαλά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προτείνουμε το Fortifying Conditioner , το οποίο έχει τις ίδιες αρχές με το σαμπουάν και το οποίο λειτουργεί απολυμαίνοντας το τριχωτό της κεφαλής και θρέφοντας τον βολβό της τρίχας (1) , ενώ περιορίζει την τριχόπτωση (2) . Η μορφή του χωρίς σιλικόνη είναι εύκολα βιοδιασπώμενη και περιέχει 98% συστατικά φυσικής προέλευσης.

(1) in vitro δοκιμές
(2) αντιτρίχωση ρουτίνας ενόργανης δοκιμής 3 μηνών σαμπουάν + conditioner + εντατική θεραπεία.
*Μέση βαθμολογία "Δοκιμασμένο από εσάς" του alfemminile.com - Μάιος 2022


ΒΗΜΑ 3: βαθιά θεραπεία

Από την άποψη της ενίσχυσης και της πρόληψης κατά της τριχόπτωσης, η χρήση μόνο σαμπουάν και conditioner δεν αρκεί. Για το λόγο αυτό μερικές φορές είναι καλύτερο να τα ενσωματώνετε με την Εντατική Θεραπεία 1 μήνα , σε φιαλίδια , η οποία επιβραδύνει την τριχόπτωση, διεγείρει την ανάπτυξη των μαλλιών και αυξάνει τον αριθμό τους1.

Η πρόσθετη συμβουλή του ειδικού:
« Για να βελτιώσετε την αποτελεσματικότητα των φιαλιδίων, προτείνω ένα βαθύ μασάζ! Δοκιμάστε αυτό: όρθιος, ακουμπήστε τους ώμους σας σε έναν τοίχο και χρησιμοποιήστε μια μπάλα του τένις για να κάνετε μασάζ στους μύες κάτω από το λαιμό σας με το σωματικό σας βάρος. Έτσι θα διαλύσετε τις τοξίνες από τα λεμφικά κανάλια κοντά στον λαιμό, βελτιώνοντας την παροχή αίματος στο τριχωτό της κεφαλής ».Για όσους υποφέρουν από τριχόπτωση λόγω έγκαιρων και στοχευμένων γεγονότων, που αποδυναμώνει τα μαλλιά κάνοντάς τα ακόμα λιγότερο γεμάτα, ενδείκνυται και ο ορός Fortifying , ο οποίος δυναμώνει τα μαλλιά ξεκινώντας από τη ρίζα και τα κάνει πιο πυκνά , γιατί χάρη στην το Agave Fruttani, διπλασιάζει τη μικροκυκλοφορία μέσα στον βολβό.

*Μέση βαθμολογία "Δοκιμασμένο από εσάς" του alfemminile.com - Μάιος 2022


5 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΑΡΓΗ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ: ΛΟΓΙΑ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΥ

Αλλά τελικά, τι μπορούμε να κάνουμε καθημερινά για να προλάβουμε και να καταπολεμήσουμε την τριχόπτωση; Σύμφωνα με τη δερματολόγο Chiara Bonatti υπάρχουν 5 καλοί κανόνες που πρέπει να τηρούνται. Εδώ είναι οι συστάσεις του:

1. Διατηρήστε το τριχωτό της κεφαλής σας υγιές. Σημαίνει επίσης καθαρισμό από τον ιδρώτα, τα υπολείμματα προϊόντων και τη ρύπανση που το πνίγουν και επομένως διαταράσσουν τη βέλτιστη ανάπτυξη των μαλλιών.

2. Μασάζ. Όταν είστε στο ντους, κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας για να ενεργοποιήσετε τη μικροκυκλοφορία των αιμοφόρων αγγείων και να τονώσετε την ανάπτυξή τους.

3. Χαλάρωση. Το άγχος μπορεί να επιδεινώσει και να ενθαρρύνει την τριχόπτωση, οπότε... διατηρήστε έναν χαλαρό τρόπο ζωής!
4. Βρείτε την απάντηση στη φύση. Η φυτοθεραπεία μπορεί να προσφέρει φυσικές και μη επιθετικές θεραπείες για τη φροντίδα των μαλλιών, την τόνωση της ανάπτυξής τους και την επιβράδυνση της πτώσης τους.

5. Τα μαλλιά είναι ένας πολύτιμος δείκτης της ευεξίας μας. Σε περίπτωση έλλειψης τροφίμων ή ορμονικών διαταραχών, είναι οι πρώτοι που υποφέρουν... και φαίνεται! Να θυμάστε λοιπόν ότι η σωστή διατροφή είναι απαραίτητη για υγιή μαλλιά: προσπαθήστε να τρώτε τροφές πλούσιες σε μικροθρεπτικά συστατικά, γιατί εάν το σώμα δεν έχει αρκετές βιταμίνες Β και Ε ή πρωτεΐνες, θα πρέπει να αντλήσει από τα αποθέματά του και δεν θα μπορεί πλέον να αφιερώστε τα στα μαλλιά.

Η πρόσθετη συμβουλή του Expert «Ψάρια για πιο δυνατά μαλλιά, δημητριακά για πιο δυνατά και λαμπερά μαλλιά, φακές για πιο υγιή μαλλιά, καροτίνες για μεγαλύτερη πρόσληψη βιταμίνης Α (ή ρετινόλης) και κακάο για αύξηση του επιπέδου οξυγόνου στα μαλλιά».

https://www.yves-rocher.it/

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!