Γιατί δεν πρέπει να στρώνετε το κρεβάτι σας μόλις ξυπνάτε

2021-11-25

Η μισή ώρα αναμονής είναι καθοριστική

Το στρώσιμο του κρεβατιού είναι μια εργασία που δίνει στους ανθρώπους την αίσθηση της ολοκλήρωσης και μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Ωστόσο, δεν πρέπει να το στρώνετε αμέσως μόλις σηκωθείτε από το κρεβάτι, αλλά, αντιθέτως, να περιμένετε για τουλάχιστον μισή ώρα πριν το κάνετε.

Σύμφωνα με το housedigest.com, μια μελέτη που διεξήχθη από το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου σημείωσε ότι το 71% των ανθρώπων έφτιαχνε καθημερινά τα κρεβάτια τους, κάτι που είναι πραγματικά σημαντικό. Οι περισσότεροι, μάλιστα, στρώνουν αμέσως μόλις ξυπνήσουν το κρεβάτι τους επειδή γνωρίζουν τα οφέλη για την ψυχική υγεία ενός τακτοποιημένου και συγκροτημένου χώρου με στρωμένο κρεβάτι και κάθε μαξιλάρι στη θέση του.

Ωστόσο, το housedigest.com προτείνει μόλις ξυπνάτε το πρωί να απολαμβάνετε μια πρωινή διάταση και να τραβήξετε το πάπλωμά σας αμέσως μόλις ξυπνήσετε και να περιμένετε τουλάχιστον 30 λεπτά. Ίσως ξεκινήστε τη μέρα σας πηγαίνοντας στην κουζίνα για να φτιάξετε ένα φλιτζάνι καφέ πριν επιστρέψετε στο υπνοδωμάτιό σας για να τακτοποιήσετε ξανά το κρεβάτι σας. Ο λόγος;

Σύμφωνα με το Homes & Gardens, θα θέλετε να το κάνετε αυτό για να δώσετε στο στρώμα και τα σεντόνια σας μια κυριολεκτική ευκαιρία να αναπνεύσουν και να δροσιστούν από τη θερμότητα του σώματός σας κατά την διάρκεια της νύχτας. Το housedigest.com, σημειώνει ότι τα ακάρεα σκόνης έλκονται από τον ζεστό χώρο στον οποίο κοιμηθήκατε άνετα όλη τη νύχτα, ενώ σύμφωνα με το Asthma.net, περίπου 1,5 εκατομμύρια ακάρεα σκόνης κατοικούν στα κρεβάτια μας, κάτι που είναι απίστευτο όταν το σκεφτείτε καλά και σίγουρα δεν θέλετε να συμβεί στο δικό σας κρεβάτι.

Έτσι, το να τραβάτε λίγο το πάπλωμα ή την κουβέρτα σας και να μην στρώνετε αμέσως το κρεβάτι σας είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αποφύγετε τα περιττά αλλεργιογόνα. Τι είναι, άλλωστε, μια αναμονή 30 λεπτών, όταν εκείνη την ώρα μπορείτε να απολαύσετε τον πρωινό καφέ και το μπάνιο σας;

Πηγή: https://www.newsbeast.gr/

Διαβάστε ακόμα...

Στη ζωή μας πολλές φορές έχουμε προδοθεί και έχουμε προδώσει, τόσο στις ερωτικές όσο και στις φιλικές μας σχέσεις. Έτσι συχνά βρισκόμαστε στο δίλημμα αν αξίζει να δώσουμε ή να πάρουμε μία δεύτερη ευκαιρία. Πόσο αποτελεσματικές είναι όμως οι δεύτερες ευκαιρίες; Πετυχαίνουν πάντα; Η ψυχολόγος Γεωργία Χριστίνα Κανελλοπούλου μας εξηγεί:

Τις ανάγκες που έχουμε εμείς τις έχουν και οι σύντροφοί μας αλλά όταν έρθει η σειρά μας να τους φροντίσουμε τις ξεχνάμε ή τις παραμελούμε. Ο ψυχολόγος Γιάννης Ξηντάρας εξηγεί τι θέλουν οι δύο σύντροφοι σε μία σχέση και τι ανάγκες έχουν.

Να μην σου τύχει καλύτερα. Δύσκολο πρότζεκτ. Τι φταίει όμως και κάποιος οδηγείται στην απιστία και πως αντιμετωπίζουμε το μετά; Η Ντόρα Μίνου, ΜΑ Κλινικής Ψυχολογίας, Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια (ενηλίκων, ζεύγους & οικογένειας) γράφει για το πριν και το -όποιο- μετά της απιστίας. Ο λόγος σε εκείνη...

Αυτό το σπιτικό ρόφημα με γιαούρτι και μπανάνα εκτός από γευστική "βόμβα" βάζει φωτιά και στον μεταβολισμό χάρη στα συστατικά του. Περιέχει όλα όσα χρειάζεται για να ενεργοποιηθεί και βοηθά στην καύση λίπους. Η συνταγή είναι πανεύκολη και σε 3 λεπτά το γευστικό αυτό smoothie είναι στη διάθεσή σου.