Γιατί να βάλουμε στην ζωή μας τα φυτικά καλλυντικά Yves Rocher;

2022-11-15

Ξέρατε ότι... το δέρμα μας αναγνωρίζει τα φυτικά δραστικά συστατικά από τα φυτικά καλλυντικά και τα αφομοιώνει; Όπως οι ζωντανοί οργανισμοί αναγνωρίζονται μεταξύ τους, έτσι και το δέρμα μας είναι ένα τεράστιο όργανο το οποίο απορροφάει οτιδήποτε βάλουμε πάνω του, σαν τροφή, προωθώντας το στο εσωτερικό του σώματός μας.

Ως εκ τούτου, η επιδίωξη της ομορφιάς αποτελεί ταυτόχρονα και μια έκφραση υγείας και είναι εξαιρετικά σημαντικό τόσο να είμαστε ενήμεροι για τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε, όσο και να γνωρίζουμε και, γιατί όχι, να προτιμήσουμε τα φυτικά καλλυντικά!

Άλλωστε, από την αρχαιότητα ακόμη, οι άνθρωποι παρασκεύαζαν καλλυντικά προϊόντα με υλικά από την φύση, καθόσον δεν υπήρχαν οι πρώτες ύλες που υπάρχουν σήμερα.

Γιατί να επιλέξουμε φυτικά καλλυντικά;

Ας δούμε όμως γιατί τα τελευταία χρόνια πολλές γυναίκες απαρνούνται σταδιακά τα χημικά καλλυντικά και στρέφονται σε πιο φυσικές εναλλακτικές:

Κατά μέσο όρο, χρησιμοποιούνται καθημερινά από άντρες και γυναίκες 9 διαφορετικά προϊόντα προσωπικής περιποίησης, με το 25% των γυναικών να χρησιμοποιούν 15 ή περισσότερα προϊόντα ημερησίως. Αυτά περιέχουν 126 διαφορετικά χημικά συστατικά, περίπου το 60% των οποίων απορροφώνται από το δέρμα, ενώ πολλά από αυτά αποδεδειγμένα βλάπτουν τον οργανισμό μας.

Παραδείγματος χάρη, μία γυναίκα στη διάρκεια της ζωής της καταπίνει περίπου 6 κιλά κραγιόν! Το 61% των κραγιόν περιέχουν μόλυβδο.

Τα προϊόντα προσωπικής καθημερινής φροντίδας παρασκευάζονται από περίπου 10.500 διαφορετικά χημικά συστατικά, αρκετά από τα οποία ενοχοποιούνται για αλλεργίες, αναπνευστικά προβλήματα, δερματίτιδες, επίδραση στο ορμονικό και αναπαραγωγικό σύστημα, τοξικότητα στο νευρικό και ανοσοποιητικό σύστημα, πιθανή καρκινογένεση.

Παρόλο που οι μεγάλες εταιρίες καλλυντικών υποστηρίζουν πως οι ποσότητες αυτών των ουσιών είναι ελάχιστες, η συχνή και σχεδόν καθημερινή χρήση των προϊόντων αυτών σε βάθος χρόνου μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές.

Αρμονία με την φύση

Ενώ τα φυτικά καλλυντικά είναι καλλυντικές συνθέσεις με φυτικές ουσίες που χορεύουν αρμονικά με βιταμίνες, αιθέρια έλαια, αρώματα και πολλά άλλα συστατικά. Σε αυτά, βρίσκουμε βάσεις από φυτικά εκχυλίσματα, έλαια, βούτυρα, κήρους που προέρχονται ή αναμειγνύονται με βότανα, φυτά, καρπούς, άνθη.

Τα φυτικά καλλυντικά τα προτιμάμε για την αγνότητά τους σε σχέση με τα συμβατικά του εμπορίου, τα εμπιστευόμαστε γιατί ακόμη και τα συντηρητικά που εμπεριέχουν είναι φυτικής προέλευσης. Τα διαλέγουμε με βάση τις ιδιότητες των φυτών και τα φυσικά αρώματα που περιέχουν, τα χρησιμοποιούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να ωφεληθούμε τα μέγιστα από τα φυσικά τους συστατικά.

Μελέτες διεθνών οργανισμών και οργανώσεων που προάγουν την προστασία του περιβάλλοντος και του καταναλωτή ενοχοποιούν τα χημικά συστατικά των μεγάλων βιομηχανιών καλλυντικών για ρύπανση των υδάτων και των εδαφών, ικανή να απορρυθμίσει ακόμα και το ορμονικό σύστημα ζώων που ζουν ελεύθερα στη φύση. Ειδικότερα, η Greenpeace επισημαίνει ότι πέρα από τις πλαστικές συσκευασίες των καλλυντικών προϊόντων, τα μόρια πλαστικού που υπάρχουν σε πολλά από αυτά (κυρίως στα προϊόντα πίλινγκ) είναι εξαιρετικά επικίνδυνα για το οικοσύστημα και δεν απομακρύνονται στις εγκαταστάσεις καθαρισμού λυμάτων. Η χρήση των φυτικών καλλυντικών όμως δεν επιβαρύνει τόσο το περιβάλλον, ούτε δοκιμάζονται σε ζώα.

Φυτικά καλλυντικά: τι να προσέξουμε όταν τα χρησιμοποιούμε;

Και μια συμβουλή! Πρέπει να είμαστε προσεκτικές στην χρήση των φυτικών καλλυντικών, μιας και στερούνται χημικών συντηρητικών αλλοιώνονται εύκολα όταν δεν είναι καθαρά και στεγνά τα χέρια μας παίρνοντας την κρέμα από την συσκευασία της, ή όταν τα έχουμε σε ζεστό και υγρό περιβάλλον π.χ. μπάνιο, κοντά σε καλοριφέρ, ή όταν δεν κλείνουμε καλά την συσκευασία τους.

Πάνω στην συσκευασία των φυτικών καλλυντικών υπάρχει σχετική ένδειξη ότι μετά το άνοιγμα διατηρείται για 6 μήνες σε αντίθεση με τα υπόλοιπα καλλυντικά του εμπορίου που διατηρούνται για περισσότερο χρόνο!

Τα φυτικά καλλυντικά, και όχι μόνο, τα επιλέγουμε σύμφωνα με τις ανάγκες του δέρματός μας και όχι μόνο σύμφωνα με την ηλικία μας. Τούτο γιατί ο τρόπος ζωής μας, το άγχος, οι παθήσεις του οργανισμού, αλλά και το περιβάλλον (ηλιακή ακτινοβολία, ρύπανση κλπ.) επηρεάζουν το δέρμα μας, ώστε πολλές φορές να δείχνει ότι είναι διαφορετικής ηλικίας από την πραγματική. Ένα καλλυντικό που ωφελεί μια φίλη μας, εμάς μπορεί να μας βλάψει. Γι' αυτό είναι πολύ σημαντικό να συμβουλευτούμε την αισθητικό μας που γνωρίζει τις ανάγκες του δέρματός μας όσο κανείς άλλος, είτε κάποιον σύμβουλο ομορφιάς!

Yves Rocher - τα φυτικά καλλυντικά που σέβονται τον πλανήτη μας

Η Yves Rocher, ηγέτης στην Φυτική Κοσμετολογία σε παγκόσμιο επίπεδο, διακρίνεται για τις εξαιρετικές ανακαλύψεις της στους τρόπους χρήσης, εφαρμογής και αφομοίωσης φυτικών δραστικών ουσιών στον άνθρωπο.

Στην Yves Rocher δημιουργούμε αποτελεσματικά και καινοτόμα προϊόντα. Αξιοποιούμε τα xαρίσματα της φύσης, τις γνώσεις μας και τnν τεxνογνωσία, από κοινού ώστε να επεξεργάζονται τα φυτά με διαφορετικό τρόπο. Βελτιώνουμε τnν αφομοίωσn των δραστικών συστατικών από το δέρμα. Συνθέτουμε με επιμονή και πάθος εξαιρετικά προϊόντα που διαφυλάσσουν τnν ακεραιότnτα του δέρματος και ομορφαίνουν τις γυναίκες ώστε, κάθε μέρα, όποια ηλικία κι αν έxουν, να αποκαλύπτουν τn δική τους ομορφιά!

Όλα τα προϊόντα παρασκευάζονται και συσκευάζονται στη Γαλλία, είναι υποαλλεργικά με ημερομηνία λήξης, κριτήρια που εγγυώνται την αποτελεσματικότητα και την υψηλή ποιότητα τους.

Τα καλλυντικά Yves Rocher δε δοκιμάζονται σε ζώα, σέβονται το περιβάλλον και συμβάλλουν στην εξοικονόμηση των φυσικών πόρων ενέργειας του πλανήτη.

Δεν χρησιμοποιούμε σπάνια είδη φυτών, ή φυτά που απειλούνται από εξαφάνιση. Όλα τα προϊόντα μας βασίζονται σε βιοδιασπώμενες φόρμουλες και δεν μολύνουν τον υδάτινο ορίζοντα.

Τα προϊόντα μας δεν έχουν κολλαγόνο. Δεν έχουν συνθετικά αντηλιακά φίλτρα.

Όλες οι μονάδες παραγωγής προϊόντων Yves Rocher χρησιμοποιούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας που τους επιτρέπει να μη μολύνουν το περιβάλλον. Χρησιμοποιούμε ελαφρύτερες και φιλικές για το περιβάλλον συσκευασίες από ανακυκλούμενο χαρτί και φυσικά μελάνια στις εκτυπώσεις. Πολλές κρέμες συσκευάζονται και σε ανταλλακτικό για μεγαλύτερη οικονομία στους πόρους του περιβάλλοντος αλλά και της οικογένειας μας.

Απαλλαγείτε λοιπόν απ' ότι επιβαρύνει τον οργανισμό σας και το περιβάλλον και απολαύστε την δύναμη της φύσης άφοβα, με τα μοναδικά φυτικά καλλυντικά της Yves Rocher!

https://www.charmingsteps.gr/

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!