Μόνο καλές δονήσεις: πώς να είσαι θετικός σε καθημερινή βάση;

2021-11-15

Θαυματουργό πρωινό, η δύναμη της θετικής σκέψης, η αθλητική δραστηριότητα... Ανακαλύψτε τις συμβουλές μας για να κάνετε τις μέρες σας πιο ηλιόλουστες και να συνθλίψετε το ροζ αντί για το μαύρο. Υιοθετήστε μια θετική στάση!

1 / Η πρωινή ρουτίνα

Όλα ξεκινούν όταν σηκώνεσαι από το κρεβάτι!

Είναι τα πρώτα λεπτά που θα ρίξουν τη διάθεση της ημέρας σας και θα σας βοηθήσουν να την προσεγγίσετε με το δεξί πόδι, δίνοντάς σας θετική ενέργεια.

Κάθε πρωί είναι σημαντικό να έχετε 30 με 45 λεπτά μόνο για εσάς και αυτό θα σας βοηθήσει να περάσετε μια υπέροχη μέρα.

Αφιερώστε χρόνο για να περιποιηθείτε τον εαυτό σας προετοιμάζοντας ένα πραγματικό πρωινό ή, αν δεν πεινάτε, ένα ζεστό ρόφημα ενώ ακούτε τη σιωπή και αφήνετε τις σκέψεις σας να περιπλανηθούν. Η ιδέα είναι να ξυπνήσετε σωστά το σώμα και το μυαλό σας, χωρίς να το βιάζετε με 10 έως 15 λεπτά διαλογισμού . Για τους πιο θαρραλέους και με κίνητρα, μπορείτε επίσης να εξασκηθείτε στο " Miracle Morning ".

Το να ξυπνάτε 1 ώρα νωρίτερα για να έχετε περισσότερη ενέργεια μπορεί να φαίνεται αστεία ιδέα και όμως.... Δεν είναι μόνο θέμα να σηκωθείτε νωρίτερα, αλλά να αφιερώσετε αυτήν την ώρα σε μια ρουτίνα που αποτελείται από πολλές ασκήσεις προσωπικής ανάπτυξης, όπως γραφή ή αθλητισμό , οι οποίες είναι οργανωμένες όπως θέλετε για να ξεκινήσετε τη μέρα ξεκινώντας με το πιο σημαντικό: την προσωπική του ανάπτυξη.

2 / Να είσαι ευγνώμων στον εαυτό σου: να είσαι η λιακάδα

Κάθε βράδυ πριν κοιμηθείτε, αφιερώστε χρόνο για να αναθεωρήσετε την ημέρα σας και απαριθμήστε 5 πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες . Σίγουρα θα υπάρξουν μέρες που θα είναι πιο εύκολο από άλλες, αλλά υπάρχουν πάντα λόγοι για να είσαι ευγνώμων : ένα γεύμα με τον αγαπημένο σου συνάδελφο, ένα καλό γεύμα, να έχεις χρόνο να δεις την αγαπημένη σου τηλεοπτική σειρά, ένα ωραίο τηλεφώνημα, να πάρεις το ώρα να πιείτε ένα ποτό με τους φίλους σας, απλά να είστε καλά στην υγεία σας κ.λπ.

Καθώς εξασκείτε να καταγράφετε τα θετικά πράγματα στη ζωή σας, τελικά θα σας πηδήξουν τη στιγμή που θα συμβούν . Και θα δεις ότι υπάρχουν πολλοί λόγοι για να είσαι ευγνώμων!

3 / Διώξε τις αρνητικές σκέψεις, τη δύναμη της θετικής σκέψης

Υπάρχει πάντα θετικό ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις και η ιδέα είναι να εστιάσουμε σε αυτό που μας φέρνει παρά στις δυσκολίες που συναντάμε στην υιοθέτηση της «θετικής στάσης» .

Βρίσκοντας παρηγοριά στη δυσφορία, βλέποντας τη φωτεινή πλευρά των πραγμάτων που μας επιτρέπει να προχωρήσουμε: φαίνεται απλό να το πούμε, αλλά η δύναμη της σκέψης και του μυαλού είναι τεράστια. Πράγματι θα δράσει άμεσα στο κράτος μας αλλά και στο μέλλον!

Λέγεται συχνά ότι αν σκέφτεσαι πάντα το χειρότερο , τελικά θα συμβεί . Ο εγκέφαλος δεν κάνει διάκριση μεταξύ αυτού που φαντάζεστε και της πραγματικότητας και αν φανταστείτε μια σκοτεινή πραγματικότητα θα είναι, ενώ αν φανταστείτε μια φωτεινή πραγματικότητα θα γίνει. «Μαυρίζοντας συνεχώς», μεταδίδει κανείς στο σώμα του λιτές, σκοτεινές και αρνητικές συμπεριφορές.

Έτσι, κάθε φορά που αυτή η μικρή αρνητική φωνή σας μιλάει στο μυαλό σας, διώξτε την βρίσκοντας μια θετική πλευρά της κατάστασης . Είναι μια δύσκολη άσκηση, αλλά με την εξάσκησή της θα γίνει αυτόματη.

Χάλασες στον αυτοκινητόδρομο; Λοιπόν τουλάχιστον δεν είχατε κάποιο ατύχημα και είστε καλά στην υγεία σας! Χάσατε μια σημαντική συνέντευξη; Κάτι καλύτερο σε περιμένει αλλού. Το μετρό σας δεν κινείται; Θα μπορείτε να προωθήσετε το βιβλίο σας ή να γράψετε στον καλύτερο φίλο σας.

Γνωρίζατε ότι ο εγκέφαλος δεν μπορεί να διακρίνει το «φυσικό» από το ψεύτικο γέλιο; Κάθε φορά, απελευθερώνει ορμόνες ευχαρίστησης και ευεξίας που μας επιτρέπουν να νιώθουμε καλύτερα και πιο θετικά.

Προσπαθήστε ! Ανάγκασε τον εαυτό σου να γελάσει δυνατά για λίγα δευτερόλεπτα και θα δεις!

Εάν βρίσκεστε σε μια κατάσταση που δεν σας επιτρέπει να γελάσετε, τότε χαμογελάστε. Και αν είναι δυνατόν, χαμογελάστε στον εαυτό σας μπροστά σε έναν καθρέφτη για να σας στείλει καλές δονήσεις. Μπορεί να είναι πολύ περίεργο, αλλά αισθάνεται τόσο ωραία.

4 / Κοιτάξτε τον δρόμο που διανύσατε και όχι αυτόν που μένει να καλυφθεί

Συμβαίνει μερικές φορές να αποθαρρυνόμαστε στα έργα μας και να παρατηρούμε μόνο την αρνητική πλευρά της κατάστασης: « Μου ρουφάω », « Δεν πήρα αυτό που ήθελα », « Απαίρνει πάρα πολύ χρόνο ».

Αντί να εστιάζετε στις δυσκολίες, εστιάστε στον δρόμο που έχετε ήδη φτάσει. Κοιτάξτε πίσω και δείτε από πού ξεκινήσατε για να φτάσετε εδώ που είστε σήμερα.

Ιερό μονοπάτι, έτσι δεν είναι; Αν μπορέσατε να το κάνετε αυτό, θα μπορέσετε να προχωρήσετε ξανά.

5 / Νιώστε όμορφα ενισχύοντας τη φυσική σας ομορφιά

Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται είναι μια γραμμή επένδυσης ή μια πινελιά κραγιόν, το αγαπημένο μας φόρεμα ή ένα ραντεβού με τον κομμωτή για να νιώσουμε καλύτερα, πιο όμορφα και να αποκαταστήσουμε την αυτοπεποίθησή μας.

Αυτή η σωματική ευεξία μπορεί να επηρεάσει θετικά το ηθικό μας, γι' αυτό αφεθείτε στον εαυτό σας και μην τσιγκουνευτείτε αυτόν τον χρόνο που μπορεί να φαίνεται μάταιος ή επιφανειακός, αλλά είναι πολύ απαραίτητος για την υγεία μας.

6 / Δημιουργήστε μια λίστα πληρωμών Good Vibes

Μια playlist που μόλις τη βάλεις σε κάνει να θέλεις να τραγουδήσεις, να κουνήσεις και να πηδήξεις παντού. Τίποτα καλύτερο από μερικές πιασάρικες μελωδίες για να τονώσουν το ηθικό του και μια έκρηξη ενέργειας !

7 / Εξασκηθείτε σε μια αθλητική δραστηριότητα: Γίνε κορίτσι!

Βασικές συμβουλές μπορείτε να πείτε, αλλά τόσο αποτελεσματικές για την αποκατάσταση της ενέργειας και την ανακούφιση από όλο το συσσωρευμένο άγχος. Καθόλου χρόνος ? Μια σύντομη βόλτα με ποδήλατο, μια διαδικτυακή συνεδρία γιόγκα διάρκειας 20 λεπτών και αν ο καιρός είναι καλός βγείτε έξω ή μπείτε σε έναν σταθμό του μετρό νωρίτερα ή αργότερα για να περπατήσετε στον ήλιο και γιατί όχι να ακούσετε το αγαπημένο σας podcast. Αθλητισμός και βιταμίνη D εγγυημένα.

Η Capucine, η ειδικός μας στο μάρκετινγκ αρωμάτων και καλή διάθεση της ομάδας, μας δίνει τα μυστικά της για να λάμπουμε σε καθημερινή βάση
1 / Ποια είναι η ρουτίνα σας για να κάνετε το ψάρεμα / να ξεκινήσετε τη μέρα με το δεξί πόδι;

Μουσική και κίνηση σε όλες τις εκφάνσεις της! Τίποτα καλύτερο από το να κινείστε για να νιώσετε ζωντανοί και να συνειδητοποιήσετε τις πραγματικές σας προτεραιότητες. Ως εκ τούτου, οι μέρες μου ξεκινούν πάντα με τη βόλτα με το ποδήλατό μου στο γραφείο , περίπου δύο με τρία πρωινά την εβδομάδα με ποδηλασία σε εσωτερικούς χώρους με μουσική και μια Παρασκευή το μήνα με πάρτι από τις 6 π.μ. έως τις 9 π.μ. πριν πάω στη δουλειά. Χαραυγή). Συνιστώ την εμπειρία σε όλους, η εργάσιμη ημέρα μετά από αυτήν δεν θα έχει την ίδια γεύση. Να είστε προσεκτικοί, θα έχετε εξαιρετικά καλό χιούμορ, γεμάτο ενέργεια και εξαιρετικά δημιουργικό !

2 / Τι κάνετε όταν αισθάνεστε χαλαροί, αρνητικές σκέψεις;

Καλώ τους φίλους μου να αλλάξουν γνώμη λέγοντάς μου για τη ζωή τους με ένα ποτήρι κρασί. Ή γιόγκα. Ή γιόγκα με φίλους!

3 / Έχετε να δώσετε κάποια συμβουλή για να βελτιώσετε την καθημερινότητά σας;

Το σημαντικό είναι να δημιουργήσετε φυσαλίδες μόνο για εσάς στις μέρες μας που ζούσατε με χίλια μίλια την ώρα. Εστιάζοντας μόνο σε ένα πράγμα, μόνο για τον εαυτό σας και χωρίς τηλέφωνα ή περισπασμούς. Για μένα, είναι ο αθλητισμός και ο χορός, οι βαλβίδες μου να ισορροπώ τα συναισθήματά μου. Αλλά ο καθένας πρέπει να βρει τι τον κάνει να νιώθει καλά , μπορεί να είναι μόλις 20 λεπτά βυθισμένος σε ένα καλό βιβλίο στο μετρό!

Πηγή:https://www.yves-rocher.fr/ 

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!