Σταματήστε τα στεγνά χέρια και τις χαραμάδες!

2021-11-13

Τα χέρια μας επιτίθενται τακτικά από τις καθημερινές μας ενέργειες: η χρήση απορρυπαντικών ή το επαναλαμβανόμενο πλύσιμο με σκληρό νερό βοηθούν στην αφυδάτωση τους. Τον χειμώνα, το πρόβλημα τείνει να επιδεινώνεται με την υγρασία και το κρύο που ξηραίνουν ακόμη περισσότερο το δέρμα μας. Με την πτώση του υδραργύρου, τα χέρια μας τότε γίνονται εύκολα τραχιά και ραγίζουν, μερικές φορές μέχρι την εμφάνιση μιας ρωγμής! Σημαίνει κάτι αυτό για εσάς; Μάλλον δυσάρεστο, σωστά;

Τι θα γινόταν αν υιοθετούσαμε μερικές απλές χειρονομίες τώρα για να προστατεύσουμε και να ενισχύσουμε το δέρμα μας σε ελάχιστο χρόνο; Ακολουθούν μερικές συμβουλές και λύσεις για να φροντίσετε τα δάχτυλά σας, να ανακουφίσετε τα ξηρά και ταλαιπωρημένα χέρια σας.

Ποιες ενέργειες πρέπει να κάνετε για να αποτρέψετε τις ρωγμές και να έχετε απαλά, ενυδατωμένα χέρια ;

Δεν μπορούμε πάντα να αποφεύγουμε ορισμένα προϊόντα που ερεθίζουν το δέρμα ή εμποδίζουν την επίθεση του κρυολογήματος στα άκρα του σώματος. Μπορούμε ωστόσο να περιορίσουμε τις επιπτώσεις του περιβάλλοντος στα χέρια μας, τηρώντας μερικούς απλούς κανόνες:

  • Χρησιμοποιήστε κατά προτίμηση φυσικά προϊόντα αντί για χημικά, σαπούνια καθαρισμού ή άλλα απορρυπαντικά, ερεθιστικά για τα χέρια: για οικιακό καθαρισμό, προωθήστε τη χρήση λευκού ξιδιού, μαγειρικής σόδας ή μαύρου σαπουνιού.
  • Για να προστατεύσετε τα χέρια σας, φορέστε ένα ζευγάρι λαστιχένια γάντια για καθαρισμό σπιτιού, πλύσιμο ή υπαίθρια εργασία.
  • Αποφύγετε τις πλύσεις με πολύ ζεστό νερό γιατί στεγνώνει το δέρμα. Προτιμήστε επίσης προϊόντα φυσικής σύνθεσης, τζελ πλυσίματος με ουδέτερο pH και σαπούνια surgras. Χρησιμοποιήστε αιθέρια έλαια για όμορφα, απαλά χέρια.
  • Φοράτε μάλλινα ή μεταξωτά γάντια έξω : θα προστατεύσουν τα χέρια σας και θα αποτρέψουν την ξηρότητα του δέρματος.
  • Κάντε απολέπιση στα χέρια σας : κάνοντας ένα scrub κάθε εβδομάδα, εξαλείφετε τα νεκρά κύτταρα και αποτρέπετε την πάχυνση του δέρματος που ευθύνεται για το σκάσιμο.

Πηγή:https://www.yves-rocher.fr/

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!