Τα 3 υπέροχα πράγματα που κάνουν ένα ζευγάρι πραγματικά ευτυχισμένο

2020-09-19

Η ευτυχία μέσα στη σχέση σου είναι το Α και το Ω. Οτιδήποτε κάνεις ή σκέφτεσαι μέσα σε αυτή γίνεται με απώτερο σκοπό να είστε το πιο ευτυχισμένο ζευγάρι.

Η επιστήμη λοιπόν, εδώ και χρόνια κάνει έρευνες επί ερευνών για να βρει τα στοιχεία που κάνουν ένα ζευγάρι πραγματικά ευτυχισμένο. Προσπαθούν να βρουν το μυστικό που κάνει κάποιες σχέσεις το ultimate couple goal και φαίνεται πως έχουμε ορισμένα συμπεράσματα.

#1. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια έχουν το σεξ στο top 3 της λίστας των προτεραιοτήτων τους

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Colorado Boulder τα ζευγάρια που κάνουν σεξ 2-3 φορές την εβδομάδα, παραμένουν ευτυχισμένα για περισσότερο καιρό σε σχέση με εκείνα που κάνουν σεξ πολύ πιο σπάνια, φτάνοντας τις 7 φορές τον χρόνο (και αν!).

#2. Αγαπούν να κοιμούνται μαζί

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Arizona έδειξε πως οι γυναίκες που δεν κοιμούνται καλά έχουν πολύ πιο σοβαρά προβλήματα με τις σχέσεις τους. Η αϋπνία φέρνει άγχος και εντάσεις. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια θέλουν να κοιμούνται μαζί και το θεωρούν ως κάτι αυτονόητο. Δεν διανοούνται να κοιμηθεί ο ένας στον καναπέ και ο άλλος στο κρεβάτι.

#3. Είναι πάνω απ' όλα φίλοι

Δεν φαντάζεσαι πόσο σημαντικός είναι ο παράγοντας της φιλίας μέσα στη σχέση σου. Ο ερευνητής John Gottman ανακάλυψε πως τα ζευγάρια που έχουν μια βαθιά φιλία διατηρούν πιο εύκολα στη σχέση τους το σεξ, τον ρομαντισμό και το πάθος. Άρα, διατηρούν όλα όσα χρειάζονται για να παραμείνουν uber ευτυχισμένοι.

Πηγή: https://www.missbloom.gr/

Διαβάστε ακόμα...

Στη ζωή μας πολλές φορές έχουμε προδοθεί και έχουμε προδώσει, τόσο στις ερωτικές όσο και στις φιλικές μας σχέσεις. Έτσι συχνά βρισκόμαστε στο δίλημμα αν αξίζει να δώσουμε ή να πάρουμε μία δεύτερη ευκαιρία. Πόσο αποτελεσματικές είναι όμως οι δεύτερες ευκαιρίες; Πετυχαίνουν πάντα; Η ψυχολόγος Γεωργία Χριστίνα Κανελλοπούλου μας εξηγεί:

Τις ανάγκες που έχουμε εμείς τις έχουν και οι σύντροφοί μας αλλά όταν έρθει η σειρά μας να τους φροντίσουμε τις ξεχνάμε ή τις παραμελούμε. Ο ψυχολόγος Γιάννης Ξηντάρας εξηγεί τι θέλουν οι δύο σύντροφοι σε μία σχέση και τι ανάγκες έχουν.

Να μην σου τύχει καλύτερα. Δύσκολο πρότζεκτ. Τι φταίει όμως και κάποιος οδηγείται στην απιστία και πως αντιμετωπίζουμε το μετά; Η Ντόρα Μίνου, ΜΑ Κλινικής Ψυχολογίας, Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια (ενηλίκων, ζεύγους & οικογένειας) γράφει για το πριν και το -όποιο- μετά της απιστίας. Ο λόγος σε εκείνη...

Αυτό το σπιτικό ρόφημα με γιαούρτι και μπανάνα εκτός από γευστική "βόμβα" βάζει φωτιά και στον μεταβολισμό χάρη στα συστατικά του. Περιέχει όλα όσα χρειάζεται για να ενεργοποιηθεί και βοηθά στην καύση λίπους. Η συνταγή είναι πανεύκολη και σε 3 λεπτά το γευστικό αυτό smoothie είναι στη διάθεσή σου.