Το άγχος αντανακλάται στην επιδερμίδα σου- Δες πώς θα το καταλάβεις

2021-11-02

Τα σημάδια του δέρματος που αποκαλύπτουν πως είσαι στρεσαρισμένη.

Πόσες φορές όταν είσαι αγχωμένη δεν έχεις ξεσπάσει στο δέρμα σου; Και το αντίστροφο φυσικά. Πόσες φορές όταν έχεις έντονο στρες, αυτό δεν εμφανίζεται αμέσως στην επιδερμίδα σου;

Ναι, όταν είμαστε αγχωμένες τα πάντα είναι διαφορετικά! Γύρω μας, μέσα μας, ακόμα και όταν κοιτάζουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη είναι σα να βλέπουμε έναν άλλον άνθρωπο. Αυτό -δυστυχώς- δεν αποτελεί μια ψευδαίσθηση του εγκεφάλου μας αλλά μια πραγματικότητα.

5 tips για να διώξεις το στρες από την καθημερινότητά σου

Οι αλλαγές που συμβαίνουν μέσα μας επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τα πάντα και η ενέργεια που εκπέμπουμε - εξαιτίας του άγχους μας- έχει αρνητικό αντίκτυπο στον οργανισμό μας. Και όσο κι αν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε, αυτό αντικατοπτρίζεται και στο δέρμα μας.

Το ιδανικό πρότυπο

Σε έναν ιδανικό κόσμο, θα ξυπνούσαμε καθημερινά με δέρμα φωτεινό, ενυδατωμένο και σφριγηλό. Στην πραγματικότητα όμως ξυπνάμε με ένα δέρμα που χρειάζεται προστασία γιατί ο καθημερινός τρόπος ζωής μας έχει σχηματίσει επάνω του σαν στάμπα θαρρείς, την κούραση και το στρες που νιώθουμε. Αποτέλεσμα; Όλο αυτό το άγχος να καταστρέφει το δέρμα μας ολοκληρωτικά.

5 tips και 5 προϊόντα για να ενυδατώσεις την επιδερμίδα σου μετά τις διακοπές

Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε με πιο κοινή φράση, θα μπορούσαμε να πούμε πως το δέρμα μας «πληρώνει τα σπασμένα» για την πίεση και το στρες που βιώνουμε καθημερινά.

Αν δεν πιστεύεις πως και το δέρμα σου βιώνει τα αποτελέσματα του δικού σου άγχους, εδώ είναι μερικά από τα σημάδια που πρέπει να προσέξεις.

Πηγή: https://www.queen.gr/