Τροφές ομορφιάς για υγιές δέρμα, ανανέωση και ζωντάνια

2020-12-12

Η διατροφή παίζει ουσιαστικό ρόλο τόσο στην συνολική υγεία μιας γυναίκας, όσο και στην ομορφιά της. Αν νομίζετε ότι μπορείτε να αποκτήσετε ένα υγιές δέρμα και έναν οργανισμό γεμάτο ενέργεια και ζωντάνια χωρίς την κατάλληλη διατροφή, τότε είστε γελασμένες. Η υγιεινή διατροφή είναι ένας από τους καλύτερους συμμάχους για ένα υγιές δέρμα και ένα ανανεωμένο σώμα. 

Τροφές που βελτιώνουν την ομορφιά της γυναίκας

Ρόκα

Το σώμα μας λειτουργεί καλύτερα σε ελαφρώς αλκαλικό περιβάλλον, γι 'αυτό είναι σημαντικό να διατηρήσουμε μια καλή ισορροπία στην κατανάλωση όξινων και αλκαλικών τροφών. Η ρόκα είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα ενός αλκαλικού τροφίμου ομορφιάς και είναι πολύ εύκολο να το συμπεριλάβουμε στην καθημερινή μας διατροφή. Περιέχει διάφορα ζωτικά φυτοχημικά, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και ανόργανα συστατικά συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Α, C και K καθώς και μικρές ποσότητες των βασικών μετάλλων όπως χαλκός, σίδηρος, ασβέστιο, κάλιο, μαγγάνιο, και φώσφορο.

Αγγούρι

Τα αγγούρια είναι μία από τις καλύτερες τροφές για τη συνολική υγεία του σώματός σας. Η περιεκτικότητά τους σε νερό ανέρχεται στο 95% και η υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, βοηθάει στην πέψη και επιτρέπει στο σώμα να απαλλαγεί από τις τοξίνες. Τα αγγούρια είναι μια καλή πηγή βιταμινών Α, Β, D και C, ενώ περιέχει μέταλλα όπως ασβέστιο, μαγνήσιο και κάλιο. Επίσης, λέγεται ότι βοηθούν στην τόνωση της ανάπτυξης των μαλλιών.

Πιπεριές

Είτε γλυκές ή καυτερές, οι πιπεριές είναι πλούσιες σε φυτοχημικά που έχουν αντιοξειδωτικές ικανότητες. Πρόκειται για μία από τις πιο πλούσιες πηγές βιταμινών Α και C και περιέχουν φυτικές ίνες, φυλλικό οξύ, βιταμίνη Κ, και τα μέταλλα μολυβδαίνιο και μαγγάνιο. Όλες οι πιπεριές έχουν δειχθεί ότι παρουσιάζουν θετικά "μεταβολικά" αποτελέσματα. Για να μεγιστοποιήσετε την λήψη θρεπτικών συστατικών από τις πιπεριές, επιλέξτε τις πιο ώριμες.

Λαχανίδα (Bok choi)

Η λαχανίδα, μερικές φορές γνωστή και ως κινεζικό άσπρο λάχανο, είναι πλούσια πηγή βιταμίνης Α, C και Κ, ενώ περιλαμβάνει αντιοξειδωτικά, φολικό οξύ, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και μέταλλα όπως ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, μαγγάνιο, σίδηρο και μαγνήσιο. 100g λαχανίδας περιέχει μόλις 13 θερμίδες.

Ώριμα φρούτα

Τα φρούτα είναι τα πιο "αναζωογονητικά τρόφιμα ομορφιάς" που μπορούμε να βάλουμε στο σώμα μας. Επιλέξτε να καταναλώσετε ώριμα φρούτα, ενώ για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα τρώτε φρούτα όταν το στομάχι σας είναι άδειο.

Ραπανάκια

Τα ραπανάκια ανήκουν στις "τροφές ομορφιάς" διότι έχουν μεγάλα οφέλη για την υγεία. Περιέχουν ένζυμα, φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνες C, Ε και Κ. Πολλοί ισχυρίζονται ότι τα ραπανάκια βοηθούν στο αδυνάτισμα.

Αμύγδαλα

Οι ξηροί καρποί και σπόροι είναι μια μεγάλη πηγή πρωτεϊνών φυτικών τροφίμων, αλλά το ψήσιμο, το αλάτισμα και η επεξεργασία τους μπορεί να περιορίσουν τις ευεργετικές τους ιδιότητες. Από όλους τους ξηρούς καρπούς επιλέξτε τα αμύγδαλα. Τα αμύγδαλα περιέχουν αμυγδαλέλαιο που χρησιμοποιείται σε πολλά καλλυντικά προϊόντα και στη φαρμακοποιία. Για το λόγο αυτό θεωρούνται μια ολοκληρωμένη "τροφή ομορφιάς" Επίσης περιέχουν πρωτεΐνες περίπου στο 18%. Προσοχή όμως διότι όλοι οι ξηροί καρποί περιέχουν αρκετές θερμίδες και για αυτό καλό είναι να καταναλώνονται με μέτρο.

Πηγή: https://www.dynamikhgynaika.gr/